22 Ocak 2014 Çarşamba

Mutlulukla İlgili Önemli Bir Alıntı

Rolf Dobelli'nin çok satan kitabı birçok sorgulamadan kabul edilmiş düşünce modelini masaya yatırarak bilimsel araştırmalarla irdeliyor. Bunlardan biri de sıfır risk düşüncesi. Kitabı okumanızı ve aynen kitabın da isteyeceği gibi üstünde derinlemesine düşünerek kararınızı vermenizi tavsiye ederim.

Benim için en önemli paragraflardan birini burada paylaşmak istiyorum. Yıllardır söylense de kendi yolculuğumda keşfedince aklıma yatan bir fikirle alakalı: Mutlu ya da mutsuz olmanın bir seçim olduğu. 


"Sonuç: Sıfır risk düşüncesiyle vedalaşın. Hiçbir şeyin – birikimlerinizin, sağlığınızın, evliliğinizin, dostluklarınızın, düşmanlıklarınızın, ülkenizin – kesin olmadığıyla yaşamayı öğrenin. Ama oldukça tutarlı olan bir şeyin varlığıyla avunun: Kendi mutluluğunuz. Araştırmalar ne lotoda milyonlar kazanmanın ne de felç geçirmenin memnuniyetinizi uzun vadeli değiştirmediğini gösteriyor. Mutlu insanlar, başlarına ne gelirse gelsin, mutlu kalıyor; mutsuzlar da mutsuz. İleriki bölümlerde hedonik uyum başlığı altında bu konuya daha detaylı değineceğiz."
Rolf Dobelli – “Hatasız Düşünme Sanatı” adlı kitabından

1 yorum:

  1. aynen katılıyorum ya koşullardan bağımsız mutluluk insanın kendi içinde

    YanıtlaSil